Förköpsbiljett krävs för tillfälliga utställningar. Det är en av åtgärderna vi vidtar för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Svartvit bild av performanceverk av Laurie Anderson

Laurie Anderson, United States Part 1-4, 1983. Performance, Brooklyn Academy of Music (BAM), New York. Photo: John B. Cavanagh © Laurie Anderson

Laurie Anderson

1.1 2023

Stockholm

Laurie Anderson är en legendarisk gestalt inom amerikansk avantgarde-konst, experimentell musik och independentkultur. I utställningen prövar Laurie Anderson förutsättningarna för hur en berättelse gestaltas i museets salar. Helt nya produktioner möter tidiga verk i en kontemplation över tid och varande, tystnad och larm.

Från genombrottet i mitten av 1970-talet med verk inom performance och video, är Laurie Anderson (född 1947) idag lika känd som kompositör, filmskapare, författare och nyskapande bild- och scenkonstnär.

Viktiga utgångspunkter i hennes gränsöverskridande arbete är lyssnande, språk och berättande – från poetiska och existentiella utsagor till aktivistiska inlägg i brännande politiska frågor. En central drivkraft är även utvecklandet av nya medier för gestaltande av såväl personliga reflektioner som grundläggande mänskliga erfarenheter. Utställningen är Andersons mest betydande soloutställning hittills i Europa.

Curator: Lena Essling

Utställningen visas på plan 4

Karta över Moderna Museet