Group 2
Stora Scenen

Tova Mozard, Stora Scenen, 2012 Stillbild från video © Tova Mozard / Bildupphovsrätt 2017

Stora Scenen

Filmvisning av Tova Mozards videoverk

21.4 2017

Stockholm

Fri entré
Möt konstnären själv, hennes mamma, mormor och en terapeut i videoverket ”Stora Scenen”. I teaterljuset på Dramatens stora scen, inför en tom salong, får vi ta del av ett samtal om minnen, drömmar och förluster. Helt utan förskrivet manus. Välkommen till två visningar av Tova Mozards ”Stora Scenen”!

Självbiografiskt och personligt familjedrama

I ”Stora Scenen” (2012) har Tova Mozard placerat sig själv, sin mamma, sin mormor och en terapeut i teaterljuset på Dramatens stora scen. Vi möter tre generationers kvinnor, sminkade och kostymerade. Utan manus, i en tom, mörk salong, tar vi del av ett samtal som kretsar kring minnen, drömmar och förluster. Det är djupt personligt samtidigt som vi kan känna igen oss i det intrikata rollspel som finns i alla familjer; hur man i den ena stunden lyfter varandra för att i den andra göra varandra illa.

Dokumentär möter iscensättning i Mozards konstnärskap

Mozards verk kretsar ofta kring det självbiografiska och kan skrivas in i en dokumentär tradition. I hennes fotografier och filmer sker ofta verkliga möten mellan riktiga människor mot en förvillande fond av fiktioner och iscensättning.

En del av vår fotosatsning

Tova Mozard är en av de medverkande konstnärerna i Golden Sunset, en utställning med samtida svenskt fotografi. Golden Sunset är en del av fotosatsningen Framför och bakom linsen.