Sara Parkman framför Samtida Babels torn/PMGAA, 2015, av Simon Denny och Alessandro Bava.
Foto: Albin Dahlström / Moderna Museet

Spoken Word

Spoken word artister och ett elektroniskt och poetiskt hip-hop projekt är med och sätter punkt för programserien i utställningen Efter Babel. På utställningens sista dag framträder spoken word artister och skådespelare, samt det fransk/belgisk/svenska bandet The Choolers Division. Allt sker i och framför det konstverk av Simon Denny och Alexander Bava som tornar upp sig i utställningen.

Kl 15–15.30 Spoken word

Medverkande poeter/musiker är: Niklas Mesaros och Sara Parkman, samt två av Dramatens skådespelare; Eric Stern (på video) och Hulda Lind Johannisdottir.

1. Sara Parkman – Kulsången

2. Niklas Mesaros – Du kommer att bli ny

3. Eric Stern – Det här är mitt land (video)

4. Hulda Lind Johannisdottir – Havamål

5. Niklas Mesaros – Babel

Ett samarbete med Dramaten&

Kl 15.30 Konsert med The Choolers Division

The Choolers Division är ett elektroniskt och poetiskt hip-hop projekt. Gruppen har sin bas i verksamheten ”S” Grand Atelier som ligger i Viesalm Belgien. Spelningen på Moderna Museet är ett samarbete mellan deltagare från ”S” Grand Atelier Belgien och Kristoffer Ekelund och Jan Albert Carlsson från Sverige. The Choolers Division på Moderna Museet 2015 består av Kostia Botkine (F) , Philippe Marien (B) , Kristoffer Ekelund (S) , Antoine Boulangé (B), Jean-Camille Charles (F), Jan Albert Carlsson (S).

Läs mer om The Choolers Division

Med stöd från Petra och Karl Erik Hedborg stiftelse.

Niklas Mesaros framför Samtida Babels torn/PMGAA, 2015, av Simon Denny och Alessandro Bava.
Foto: Albin Dahlström / Moderna Museet

Möt Efter Babels egen huspoet, Niklas Mesaros, som återkommer till utställningen under sommaren. Varje nedslag är ca 15–20 minuter långt.

Niklas Mesaros poesi har förmågan att hitta de gemensamma ömma punkter som vi alla är bärare av. Genom språklig närvaro och lekfullhet skapar han stämningsfull atmosfär mellan ord och publik eftersom han i sitt språk använder sig av enkla beskrivningar för att berätta om stora känslor och framför sina texter på ett sätt som berör.

Niklas Mesaros debuterade i Göteborg 2009 och har sedan dess framträtt för publik både i Sverige och internationellt. Han är tvåfaldig svensk mästare i poetry slam, 2010 och 2012, och han har turnerat i USA och Europa. Vid sidan av sin poesi föreläser han på skolor om spoken word och har samarbetat med WWF, FATTA  och SVT. Niklas Mesaros är aktuell med Sjöhästar, en monolog-föreställning som han är upphovsman till. Han har även regisserat Här är vi nu, en spoken word film som hade premiär våren 2015. www.niklasmesaros.se

Mer om utställningen