Porträttbild av Gitte Ørskou och Kristin Lundell

Gitte Ørskou, överintendent och Kristin Lundell, pressekreterare

12.12 2019

En ny överintendent i stan

Vad är egentligen viktigast: att göra en utställning som tio personer fullkomligt älskar eller en utställning som hundra tusen tycker är okej? I Moderna Museet-podden berättar vår nya överintendent Gitte Ørskou om sin syn på konst och hur ett modernt museum ska se ut. Lyssna på poddens tionde avsnitt.

Hösten 2019 blev Gitte Ørskou museets elfte chef och med lång erfarenhet från den danska konst- och museivärlden är det nu dags att ta sig an den svenska. I Moderna Museet-podden berättar hon om sin syn på konst och hur ett modernt museum ska se ut. Hur vågad ska man vara när man hänger om samlingen och hur viktigt är det med besökssiffror? Dessutom – hur går det med svenska uttryck som betyder något helt annat på danska? Och har hon någonsin försökt använda danska tidningars smeknamn på henne för att vinna en diskussion?

Moderna Museet-podden kommer ut med tio avsnitt under 2019. Intromusik: ”Walk on by” av El Perro Del Mar. Alla avsnitt finns att lyssna på här:

Acast
iTunes
Libsyn
Spotify
Soundcloud

Lyssna direkt

Publicerad 12 december 2019 · Uppdaterad 23 januari 2020

Nyheter