Överintendent Gitte Ørskou och presssekreterare Kristin Lundell

Gitte Ørskou, överintendent och Kristin Lundell, pressekreterare.

8.5 2020

Moderna Museet podden

Vad händer på ett konstmuseum när besökarna inte är där? Och vad har Moderna Museets överintendent Gitte Ørskou för tankar kring konsten och museets framtid? Nu kan du lyssna på Moderna Museet-podden, en podcast om konst, konstvärlden och vardagen på ett konstmuseum, där museets pressekreterare Kristin Lundell bjuder in en rad kollegor för att få svar på sina frågor.

Lär känna Moderna Museet bättre och få en bild av det arbete som varje dag pågår för att vi ska kunna visa svenska folkets stora samling av konst. Dessutom – svaren på frågorna som du kanske inte visste att du ville veta: Är spädbarn expressionister eller futurister? Hur farligt är det för en konservator att få feeling på jobbet? Och kan det klassas som en arbetsskada att alltid vilja rätta till konsten som hänger snett när man går på restaurang? Hur går det till när man curerar en Venedigbiennal eller bestämmer vilken konst som ska hänga på statsministerns kontor?

Moderna Museet-podden startade 2019. Intromusik: ”Walk on by” av El Perro Del Mar. Alla avsnitt finns att lyssna på här:

iTunes
Libsyn
Spotify
Soundcloud

Publicerad 8 maj 2020 · Uppdaterad 8 februari 2024

Nyheter