Museet är tillfälligt stängt med anledning av Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd kring coronaviruset. Vi håller stängt fram till åtminstone 19 november. Läs mer om museets åtgärder och beredskap

Not Your Bitch (stillbild från video)

United Colors of Bitchaton, Not Your Bitch (stillbild från video), 2014. Digital video, 02:57 min © United Colors of Bitchaton

1.7 2020

Not Your Bitch visas i Minibion

Musikprojektet United Colors of Bitchaton drivs av en grupp konstnärer med bas i Los Angeles och Stockholm. Deras hiphop blandar ett skarpt feministiskt budskap med dräpande sarkasmer och lekfull kitsch. Se ”Not Your Bitch” (2014) i Minibion 16 juni–1 oktober 2020. Videoverket av United Colors of Bitchaton är ett nyförvärv till Moderna Museets samling.

I videoverket ”Not Your Bitch” (2014) är kopplingen till den amerikanska västkustens bling och gangstarap påtaglig. Här syns också tillhörigheten i en bildkultur som lånar, ställer samman och alstrar nya innehåll i ett övertänt flöde.

En av grundarna till United Colors of Bitchaton är den svenska konstnären Roxy Farhat, som i sina videoverk och performance återkommer till kritiken av en patriarkal, kapitalistisk samhällsordning. Hon lånar ibland uttryck och dramaturgi från företagsvärldens generiska presentationsteknik, som med den fiktiva konsultfirman Minimal Kompetens. I tidigare verk bearbetas ämnen som exil och assimilering, delvis genom den egna familjehistorien.

United Colors of Bitchaton, Not Your Bitch, 2014
Digital video, 02:57 min
Med: Roxy Farhat, Sarah Cromarty, DRE, Eden Batki
Filmfotograf: Mariah Garnett

Du hittar Minibion på plan 2

Karta över Moderna Museet med Minibion markerad i lila.
Karta över Moderna Museet.

Publicerad 1 juli 2020 · Uppdaterad 1 juli 2020